sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Jumitusta autiomaan reunalla

Jos jonkun poliittisen tilanteen myötä reissulla jumittuu, San Pedro de Atacama Chilessä on siihen aika hyvä vaihtoehto.

Nimensä mukaisesti kaupunki sijaitsee Atacaman autiomaan kulmassa. Vieressä nousee Andien vuorijono korkeimpien huippujen ollessa yli 6000 metrissä.

Täksi päiväksi minulla oli jo bussilippu lähikaupunkiin hankittuna. Sieltä matka olisi jatkunut etelään kohti Chilen suurimpia kaupunkeja, mutta niihin ei nyt parane mennä.

Poikkeustila on julistettu Chilessä moneen kaupunkiin, ja niissä järjestyksenpidosta vastaa armeija. Myös ulkonaliikkumiskieltoja on julistettu.

Viime yönä mellakoissa saatiin ensimmäiset kuolonuhrit. Kolme ihmistä sai surmansa ruokakaupan ryöstön yhteydessä syntyneessä tulipalossa Santiagossa.

Ryhdyin toteuttamaan suunnitelmaa B, mutta se jäi torsoksi. San Pedrosta lähtee noin kerran päivässä bussi Argentiinan Saltaan, mutta nytpä ei lähdekään.

Bussiyhtiön lipunmyynnistä kerrottiin, että raja on ainakin näillä tiedoin suljettu. Jos raja avautuisikin, maanantaiaamun bussi on jo täynnä. Pyysivät palaamaan asiaan huomenna iltapäivällä.

San Pedro on pieni kaupunki, jonka ympärillä on paljon kaunista luontoa. Turisteja täällä on paljon, mutta paikallisia sen verran vähän, että voisi olettaa mahdollisten mellakoidenkin pysyvän maltillisina.

Nyt ei auta kuin odotella. Voisi tutustua vaikka paikallisten observatorioiden kautta tähtiin, joihin näiltä maailman kulmilta on parempi näkyvyys kuin missään muualla.

Tai edes ihailla upeita auringonlaskuja.

Auringonlasku kuvattuna lauantaina hotellini kulmalta. 

Auringonlasku kuvattuna perjantaina Valle de Lunassa lähellä San Pedroa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti