perjantai 28. lokakuuta 2022

Ufo vai Saturnuksen renkaat

Ufoko sieltä laskeutuu?

Ilta alkaa hämärtyä. Tulikärpästen valo vilkkuu pientareilla. Kurlutusta ja kaskaitten sirinää kuuluu etäämpää.

Mutta että ufo?

Concepcion-tulivuoren huipun ympärille on kertynyt pilveä. Jos ei ufo niin ehkä Saturnuksen renkaat.


Ometepen saari Nicaragua-järvessä on kasvanut kahden tulivuoren ympärille. Concepcion on niistä korkeampi reilu 1400-metrisenä.

Laivasta Ometepea katsoessa mittakaava hämärtyy. Saaren ympärysmitta on lähes sata kilometriä.


Laiskana miehenä kapuan sen rinteitä ainoastaan näköalapisteelle. Sinne pääsee tunnissa ja vartissa, kun huippu vaatisi nelisen tuntia ja pitkän, kivisen alamäkietapin sen päälle.

Näköalapaikalta voikin ihailla saaren toista huippua, Maderasia.

Taustalla Maderas

Tässä Maderas jo lähes pilvien peitossa.


Maderasin puoli saarta on sademetsäisempää ja kosteampaa. Paikallisten mukaan huipulle vievät kiipeilypolut ovat mutaisia ja liukkaita, mutta ehkä sentään San Ramonin vesiputoukselle voisi päästä.

Vuokraan skootterin, jolla pääsen kapuamisen lähtöpisteeseen. Saaressa tiet ovat huonoja ja julkinen liikenne harvaa kuin Suomen maaseudulla.

Skootterimies.


Kävelyreitin alkumatka on leppoisan loivaa ylämäkeä. Voi vaikka keskittyä kuuntelemaan sademetsää, jossa ääntä pitävät kovimmin mölyapinat. Puiden latvoissa viihtyvien apinoiden ääntely on putputtavaa haukkumista, joka välillä tuntuu nousevan tappeluksi.

Putouksen lähestyessä reitti muuttuu kiviseksi, jossa jalansija pitää valita huolellisesti. Pian huomaan, että käsiäkään ei kannata tökätä mihin tahansa.

Reitilläni nimittäin luikertelee käärme eikä mikä tahansa vaan hyvin myrkyllinen korallikäärme. Luikertelija näyttäisi onneksi olevan sunnuntairetkellä eikä ainakaan näytä aggressiiviselta, joten ehdin hyvin kaivaa kameran taskustani. Ja onhan käärme pieni, vasta poikanen, mutta kaipa sillä jo on myrkkypatruunansa.

Korallikäärme.


Pian korkea mutta yllättävän vähävetinen putous jo näkyykin.. ja mikäpä hikisen urakan jälkeen onkaan mukavampaa kuin antautua vesisuihkulle ja hetken aikaa tuuletella maailman kummallisuutta voittajan elkein.





Vielä pari räpsäisyä saaresta.

Saaren asutus on kahdeksikon muotoisen tien varrella. Majapaikkoja ja ravintoloita on tarjolla runsaasti, mutta nyt on vielä aika hiljaista.

Concepcion.


2 kommenttia:

  1. Huimia maisemia, upeat vesiputoukset - ja taas käärme! Hyvä ettet lähempää tuttavuutta tehnyt, kun ainakin kyyn poikasten myrkky on käsittääkseni vahvempaa kuin aikuisten. Travel safe!

    Jarkko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Näin korallikäärmeen kahtena perättäisenä päivänä. Eka kerralla se luikerteli niin pusikossa ettei tarttunut kameraan. - j

      Poista