sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Luistava polku

Kun kavelee tihkusateessa kivettya reittia kohti Monserraten kukkulaa, alusta on petollinen, luistava polku. Lisansa siihen tuovat liukumiinaksi muodostuvat hevosen jattamat lajat, mutta talla polulla ei sentaan ole sisseja.

Monserrate sijaitsee Bogotan keskustan kupeessa. Kaupungin keskusta on 2600 metrin korkeudella, ja Monserrate on 3200 metrissa.

Tallakin kunnolla sinne patikoi tunnissa ja kymmenessa minuutissa, vaikka vahan valia pitaa antaa hengityksen tasaantua.

Eika pieni tihkusade nayta haittaavan paikallisiakaan. Ei etenkaan sita miesta, joka kepilla tunnustellen laskeutuu kivettya polkua varovasti alaspain. Sokeaa miesta.

Kolumbialaiset nayttaisivat olevan reippailukansaa. Siis se osa kolumbialaisista joilla siihen on varaa.


Monserraten huipulta on komea maisema yli Bogotan.

Bolivarin aukiolta Bogotan keskustasta on hyva nakyma taustan Monserraten kukkulalle.

Bogotassa asuu 7,5 miljoonaa ihmista. Iso osa kaupunkilaisista on rikkaita, erittain rikkaita myos lansimaisen mittapuun mukaan. Mutta yha enemman on niita jotka eivat kaytannossa tienaa yhtaan mitaan.

Rikollisuutta kaupungissa on, mista osoituksena ovat lukuisat poliisit, joita vahan valia nakee kaupungilla katujen kulmissa.

Poliiseja riittaa myos Monserraten rinnepolun varrelle.

Bogotassa on tietenkin poliisimuseo. Aikani jouduin sita etsimaan, ja paatin lopulta kysaista viereisen poliisiaseman portilta.

Tervetuloa museoomme, portilla ohjattiin.

Opaskirja mainosti, etta poliisimuseossa on muun muassa takki, joka huumekuningas Pablo Escobarilla oli paallaan, kun hanet ammuttiin 1993.

Mutta eihan siella ollut kuin tavallinen pusakka, joka yllaan han aikanaan pakeni vankilasta. Naytteilla oli toki poliisin valvontakarttoja surmahetken teleseurannasta, Escobarin aseita ja tietenkin mustat aurinkolasit.

Poliisimuseoon ei ilman opasta paassyt. Oppaani puhui englantia innokkaasti, sujuvasti ja paljon. Valitettavasti mina en siita ymmartanyt juuri mitaan. Tilannetta tasasi se, etta myoskaan han ei ymmartanyt yhtaan kun valilla jotakin kyselin.

Tuollaistakohan on kun raumalainen ja kotkalainen kohtaavat?

Tämä mies on karannut Bogotaan suoraan Marquezin henkilogalleriasta.
.

2 kommenttia:

  1. Buen viaje, Jari - eli luanikast reissu, taas kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta. Seuraavaksi soisin sateen lakkaavan.

      Poista