keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kaikki inkat laaksossa

Valle Sagrado on inkojen pyha paikka. Urubamba-joen viljavassa laakossa inkojen raunioita on paljon.

Ollantaybamban kaupunki on itsessaan melkein inkakaupunki. Kapeat mukulakivikadut nayttivat jokseenkin samanlaisilta silloin kun espanjalaiset vajaat 500 vuotta sitten alueelle saapuivat.

Kaupungin laidalla on inkakylan rauniot, ja siina vieressa kukkulalle nousevat viljelyspenkereet, inkoille tyypilliset. Maen paalla on puolustuslinnakkeet, joissa taistellen inkat pitivat valloittajat pitkaan kylansa ulkopuolella. Lopuksi kuitenkin aseet ja voima voittivat.








Inkat rakensivat kaupunkinsa korkeille, jyrkille kukkuloille, joita oli vaikea valloittaa. Nyt niihin on mielenkiintoista ja aika hurjaakin kavuta.

Maisemat ovat kauniita - niita varmaan inkatkin osasivat arvostaa.

Pisacin rauniokaupunki on lahes yhta hieno kuin Macchu Picchu. Pisacista vaan puuttuu yhta romanttinen loytoretkitarina. Ja onhan Machu Picchu sentaan viela paljon hurjemman jyrkanteen aarella.

Pisaciin oli mukava kiipustaa aamuvarhaisella, jolloin paasi lahelle sita tunnelmaa, etta rauniot ovat vain minun. Kymmenen aikoihin Cuscosta saapuneet turistibussit tyhjensivat vakensa autoista, minka jalkeen rauniokaupunki ei enaa ollut minun.

Mutta silloinpa mina saatoi lahtea laskeutumaan takaisin Pisacin kaupunkiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti