lauantai 29. syyskuuta 2012

Ankara

Hotellihuoneessa tuoksahtaa tupakka. Aamu kuitenkin piristaa: aamupalapoydassa on 23 erilaista pikkuleipaa.

Kaikkien turkkilaısten sankari: Mustafa Kemal Atatürk pıstaa paremmaksi: kivetty reitti miehen mausoleumılle on 230 metria pıtka, ja sıta reunustaa 24 leijonaa.

Mausoleumissa on aimo kertaus miehen uroteoista sotaherrana. Mausoleumıssa on myos miehen suosikkikoira Fox. Taytettyna.

Mausoleumin kraasakauppa myy kravatteja, joissa on Atatürkin kuva. Miehesta kertova elokuva on saanut viittomakielisen tulkkauksen.

Ankaran parasta ruokaa saa todennakoısesti ravıntolasta nımelta Namnam (kirjoitetaan Numnum). Ravıntolaan paasee Ulukselta katevastı taksilla. Matkalla voı bongata poronsarvet ja vahan myohemmın joulukadun. Valaistuksen katupatkalla antavat kattokruunut.

Turkissa nakyvat vauraus ja lansimaisuus. İstanbulista Ankaraan voi hurauttaa kolmikaistaista moottoritieta. Tien varrella nousee rakennuksia, jollaisia on tottunut nakemaan amerikkalaisissa elokuvissa.

Uluksen takana nakyy Aasia. Lapset juoksevat hiekkaisilla kaduilla ennen kuin aidit vetavat pienokaiset piiloon muukalaisen saapuessa kujille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti