lauantai 7. lokakuuta 2017

Hiki

Kun loman alkaessa saa paatoksen, etta viisumihakemus on hylatty, onko mitaan tehtavissa? No on toki. Voi vaikka ostaa lennot Bangkokiin.

Thaimaahan paasi melkein ex-tempore alle 600 euron. Lentoyhtio toki oli Aeroflot. Lentoemannat olivat natteja, pitkasaarisia. Ruoka oli mautonta.




Mutta perilla.

Taysikuu molloottaa taivaan laella. Kuljeskelen kanavan vartta, pysahdyn mukavan nakoiselle terassille, kun janottaa. Singha-olut tuodaan pahvisessa kahvimukissa.



Olen Bangkokissa kaynyt kerran, vuonna 2002. 15 vuoden takaa muistan hammentavan vahan tasta kaupungista. Muistan Phraya-joen venematkat ja sen viereiset temppelit. Muistan Khao San Roadin tunnelmalliset sivukadut, mutta ei sita tunnelmaa enaa loydy.

Muistan katukeittiot ja euron maksavat tuliset nuudelikeittoannokset.




Olin jo melkein unohtanut, milta tuntuu saapua trooppiseen helteeseen. Saada marka tuulahdus vasten kasvoja heti lentokenttarakennuksesta pois astuessani.

Ja saman huomaan Bangkokissa parin paivan kuljeskelun jalkeen. Kun poistun kadulta ilmastoituun kahvilaan, sen hetkellinen kylmyys muuttuu pian normaaliksi tunteeksi. Kunnes kadulle poistuessa kostean kuuma ilma iskee jalleen kasvoihin.

Nyt juuri tropiikki nayttaa parastaan. Ukkonen jyrisee ja veden ropina peittaa kaikki muut ymparoivat aanet.






Mutta tasta matka alkaa. Tuntuu, etta pitaa paasta Bangkokista eteenpain kokeakseen matkan tunteen. Nyt se kaikki on edessa. Vapaus valita tasta ilmansuunta ja ihmetella maailmaa. Ja hikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti